bilde

ODD ALENE I VILLMARKEN (2000).

Sommeren år 2000 skulle inneholde lite villmarksliv for Jonny. Sydentur til Malorca og Andreas sin deltagelse i Norway Cup gjorde at den lille ferien han hadde til disposisjon ikke rakk til noen fjelltur.

Imidlertid sviktet ikke Odd vilmarken. Mens Jonny satt og svettet under en parasoll på Mallorca, dro Odd den ene ørreten etter den andre i noen vann i nærheten av polarsirkelen. Her er hans egne ord og bilder fra turen.

Tirsdag 25.07.00

Begynte å gå fra Parkeringsplassen ca. kl 15.00. Elva gikk med full vannføring, dette hadde jeg aldri sett før. Sola skinte, det var varmt og brukbart med mygg. En behagelig vind holdt imidlertid mye av mygga borte. Stanset ved Sikkerstikktjønna. Kastet ut spinneren (Meps, 4,5gr.) og fikk tilslag på to ørreter, 2 og 3 hg.

Fortsatte snart til den tjønna hvor vi gjorde det store varpet i 1998. Tjønna virket dau, ingen vak, ingen tegn til fisk.

Gikk raskt videre til Rudolftjønna, fine forhold. Fikk to 3-4 hektos ørreter pa spinner. Ellers noen vak, men lite fisk å få. Fisket utover kvelden, men uten særlig resultat. Vind fra nordøst, burde være fine forhold. Kanskje jeg fisket på feil sted?

Onsdag 26.07.00

Dro til Nunne-tjønnan. Fikk to fine ørreter i elva og en liten. Liv og røre i vannet. Det var vak, både av små og stor fisk. Fikk ingenting på mark i utløpet, men hadde napp. Opplevde imidlertid et flott bett i selve vannet. 4 ørreter på 7- 8 hekto, flere på halvkiloet! De fleste tatt på spinner, (Meps - 4,5 gram, gullforgylt med svarte prikker) to på sluk.Her er Odd's fangst etter noen timers fiske i Nunne-tjønnan. Mye pen ørret hvor de fleste veide over halvkiloet.Ørretfiske på det beste, men mistet selvfølgelig storfisken. Kjørte den for hardt. Tilbake til teltet kl 20.30. En flott dag. Her skulle du ha vært , Jonny. Avsluttet med å få fire,fine 4-5 hektos på den andre sida av Nunnetjønna. Hvorfor har vi ikke prøvd der før?

Torsdag 26.07.00

Samme varme været. Hadde sovet dårlig i to netter, høgt spenningsnivå med tanke på resten av turen? Dro til Langbæveren og oppdaget til min store skuffelse at det stod en mann og fisket akkurat der du, Jonny, fikk kilosørreten i 96. Fisket litt i bukta der jeg fikk fisk på den samme turen, men fikk bare en liten ørret. Så ett stort vak, men dro videre til Steintjønna.Rikartjønna badet i sol i naturskjønne omgivelser.Liten vannstand, bare småfisk i utløpet. Fortsatte til "storfiskbukta". Hørte et gigaplask, og skjønte at det var storfisk i området. Kastet med sluk rett i et vak og fikk tilslag tvert. Fisken holdt på å dra stanga ut av hendene mine, jeg fomlet med sluringen på snella og plutselig slet den seg løs. En skikkelig nedtur! Det kraftigste nappet jeg har opplevd på flere år. Kan sammenlignes med Ranserdalsnappet anno 84. Hadde senere napp på mark uten resultat. Samme fisk? Steintjønna, et spennende vann. Hit drar jeg til neste år!

Gikk videre til Rundbæveren. Oppdaget en mann med to hunder som jeg senere kom i prat med. Fikk flere småørreter og en 4 hektos. Storfisken stod for langt ut, ellers var kanskje vannet for varmt? Snakket med mannen, som hadde kommet helt fra Vesterålen for å fiske i området. Han hadde fått noen pene fisker. Snakket fisk og fikk høre noen saftige historier fra hans tidligere opplevelser i Rundbæveren.Utsikt fra fjellet ved ved Rudolfjønna. Vannet vi ser er Rundbæveren.Dro fra Rundbæveren kl. 21.00. Fisket i Rikartjønna fra 22.30 til 00.30: Resultat: en på halvkiloet, en på fire hekto, en på 3 og en på to hekto. Fremdeles var det på motsatt side av teltplassen.

Fredag 27.07.00

Våknet til steiksol og vindstille. Snøskavlen der fangsten var oppbevart, var nesten bortsmeltet, mygga var infernalsk,og det var derfor tid for å dra. En fin tur i et område som nesten bare blir bedre og bedre. Samlet fangst: 8,9 kilo med sløyd fisk. Sommeren er reddet. Men neste år må du være med , Jonny.
Til Forsiden